Noul Volkswagen Amarok - disponibil din 2023

 


VW a lansat noua generație Amarok, vehiculul comercial de tip pick-up cu vânzări programate să înceapă în 2023. Modelul anterior s-a vândut la nivel global în peste 800.000 de exemplare. 

Volkswagen Amarok este primul vehicul comercial de tip pick-up lansat de constructorul german în colaborare cu Ford, modelul împărțind platforma și motoarele cu Ranger-ul american disponibil la vânzare și în Europa din 2021. 


Volkswagen s-a străduit să aducă noul Amarok în liniile actuale ale mărcii, cu limitările impuse de un design spartan al unui pick-up. Toate versiunile vor avea faruri și stopuri cu tehnologie LED standard, versiunile superioare fiind oferite cu faruri de tip ”IQ.Light” ce vin cu diverse funcții gen fază scurtă-lungă automată, cornering etc. 

La interior, toate versiunile disponibile vor avea instrumente de bord cu afișaj digital de 8.0 inch, adoptat de la divizia de vehicule ușoare și un touch-screen central de 10.0 sau 12.0 inch orientat ca o tabletă. 


Încă de la lansare vor fi disponibile patru motorizări diesel ce se regăsesc și pe Ford Ranger, trei în patru cilindri cu 150, 170 și 204 cai putere, plus o versiune de top având un motor V6 de 3 litri, 241 de cai putere și o cutie de viteze automată cu 10 trepte. Celelalte echipări vor avea de ales între această cutie automată și una manuală cu 6 trepte. 

Va fi disponibilă și o motorizare pe benzină în patru cilindri de 2.3 litri care, probabil că nu va fi prea atractivă pentru cumpărătorii europeni. 

Cu toate că VW a lansat în ultima perioadă foarte multe modele electrice sau hibride, încă nu a anunțat o asemenea variantă pentru Amarok.  

Vor exista cinci variante de echipare și anume: Amarok, Amarok Life, Amarok Style și versiunile de top Amarok PanAmerica (dedicat off-road) și Amarok Aventura (dedicat unui stil activ). 






Postări populare

Ce mașină nouă îmi pot cumpăra cu 20.000 Euro - Partea 1 - DACIA

Ford Kuga 2023 PHEV sau FHEV. Ce înseamnă și care este varianta mai potrivită?